Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Abonnement – hvad er et abonnement?

Et abonnement er en aftale mellem dig som kunde og en virksomhed. Typisk består et abonnement i levering af en ydelse eller en vare mod betaling.

Som kunde hos e-conomic regnskabsprogram betaler du en månedlig pris som ved et abonnement. Find den pakkeløsning hos e-conomic, der passer dig.

En abonnementsaftale kan indeholde en lang række forskellige ydelser og varer såsom regnskabsprogram, telefoni, aviser, bøger, fitness og meget mere. Betalingen for abonnementet er typisk en forudbetaling, men i nogle tilfælde sker betalingen bagud.

Regler ved indgåelse af abonnement

I følge markedsføringsloven skal det fremgå tydeligt, at kunden og virksomheden indgår en abonnementsaftale. Kunden skal derfor være fuldt oplyst om, at der ved køb af en nedsat vare eller modtagelse af en gave bliver indgået en abonnementsaftale, hvis det er tilfældet.

Abonnement på et regnskabsprogram

Vores betalingsløsning hos e-conomic regnskabsprogram kan man godt kalde for en abonnementsordning. Vi har tre løsninger, hvor vores kunder betaler en månedlig pris for at lave deres regnskab i e-conomic. Hvis du overvejer at blive kunde, så se vores priser for e-conomic regnskabsprogram.

Nogle regnskabsprogrammer har ikke en abonnementsløsning, men derimod betaler du en fast pris for at købe regnskabsprogrammet. Det vil typisk være et regnskabsprogram, som du køber en version af og installerer på din computer. Modsat er e-conomic regnskabsprogram en cloud-baseret løsning, som betyder, at du logger ind i programmet på internettet og laver dit regnskab direkte i browseren.

Abonnement på aviser

Det var aviserne, der introducerede abonnementsordningen, hvor man køber avisen ved at betale en månedlig pris og får leveret et eksemplar hver gang avisen udkommer. De fleste produkter eller ydelser, som du nemt kan købe i løskøb vil typisk give dig rabat, hvis du tegner en abonnementsordning. Det er især gældende for aviser, hvor du ofte sparer en stor procentdel ved at abonnere på avisen hver dag. Det betyder selvfølgelig også, at du køber avisen hver dag.

Medlemskab i foreninger

Når du indgår en aftale med en forening om at modtage en ydelse eller blive medlem, så bliver det ikke kaldt et abonnement. I stedet hedder det f.eks. et kontingent, hvis du er medlem af en idrætsforening, mens man typisk vil kalde betalingen for et medlemskab af en politisk organisation for et medlemsbidrag.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis