Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Primoposteringer - hvad er primoposteringer?

En primopostering er den første postering i regnskabet, enten når man starter sit regnskab op, eller efter en årsafslutning

e-conomic regnskabsprograms e-copedia giver dig svar på alverdens spørgsmål. Du kan eksempelvis læse om hvordan du fordeler debitorsaldo ved primopostering.

Primoposteringer er aktuelle i flere forskellige situationer i regnskabet, men man kan generelt sige, at det er sjældent, at de er egentligt aktuelle. Der er dog 2 situationer, hvor en primopostering er helt essentiel.

Den mest gennemgående primopostering man taler om, er når man afslutter et regnskabsår, og ender op med en ultimopostering, altså den sidste saldo i regnskabet. Denne saldo overføres til næste års regnskab og bliver så til en primopostering, altså den første postering i det nye år, hvilket er den primære definition på en primopostering.

Derudover taler man om primoposteringer, hvis man overfører sit regnskab fra et regnskabsprogram til et andet, hvor den sidste postering i det gamle regnskab bliver til primoposteringen i det nye program.

I e-conomics e-copedia kan du læse om, hvordan primoposteringer spiller en rolle ved afslutning af årsregnskabet, og derudover kan du læse om, hvad et årsregnskab er i e-conomics ordbog.

Kært barn har mange navne

Der er mange forskellige navne for den første postering i et regnskab, men oftest kalder man dem primoposteringer.

Åbningsbalance er et andet kendt navn for samme, og hentyder åbenlyst til, hvordan balancen forholder sig ved førstegangsåbningen af et regnskab, eller ved åbningen af det nye regnskabsår.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis