Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Projektregnskab - hvad er et projektregnskab?

Projektregnskab bliver brugt af virksomheder, der skal holde styr på timer og andre omkostninger i forbindelse med et specifikt projekt eller en specifik sag

Hvis du benytter tillægsmodulet projektstyring til e-conomic regnskabsprogram, så har du altid muligheden for at holde regnskab med de enkelte projekter.

Du kan bruge e-conomics projektstyringsmodul til dit projektregnskab.

De timer og relaterede omkostninger, som samles i forbindelse med et projekt eller en sag bruges som grundlag for evt. fakturering af projektet eller sagen, eller i nogle tilfælde, som omkostningsstyring i forbindelse med opgaver på fastpris.

I de større og mere omfattende økonomisystemer, som eksempelvis e-conomic, indtastes timeforbrug direkte i systemet af den enkelte tidsregistrant/udførende, og omkostninger på projektet eller sagen bogføres direkte via kreditorfaktura eller finansbilag på projektet/sagen.

Når projektlederen så skal fakturere eller efterkalkulere, er det nemt at generere en faktura, hvor alle timer og omkostninger kommer med, eller som i forbindelse med efterkalkulation kan give indblik i, om projektet/sagen er profitabelt.

Endvidere giver elektronisk projektregnskab mulighed for at trække statistikker på igangværende eller udført arbejde.

I e-conomic regnskabsprogram refererer vi gerne til projektregnskab som time/sag-styring. Læs mere her om time/sag-styring i e-conomics ordbog.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis