Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Vederlag – hvad er et vederlag?

Et vederlag er en form for betaling, der eksempelvis bruges for politikere, bestyrelser og plejefamilier. Vederlaget kan både være penge, ydelser og/eller varer

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Når en virksomhed sælger en ydelse, så kan virksomheden modtage betaling for ydelsen med en anden ydelse eller en anden form for vederlæggelse. Se her nogle eksempler på vederlag:

Ovenstående former for vederlæggelse kan blive givet til en person som en form for løn. Betaling via verderlag kan også foregå mellem virksomheder, hvor der betales med penge, ydelser, varer eller aktier/obligationer.

Hvornår bruger man vederlæggelse?

Et vederlag kan både fungere som betaling mellem to selskaber eller fra et selskab til en person. Vederlag bliver brugt som betaling i flere forskellige situationer:

Vederlag til politikere: Det er normalt, at politikere får løn i form af vederlag. Medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation får vederlag for deres politiske arbejde. De der aflønnes med vederlag indebærer blandt andre:

  • Overborgmesteren
  • Fagborgmestrene
  • De øvrige udvalgsmedlemmer

Vederlag til plejefamilier: Når en plejefamilie modtager vederlag, så er det ligesom med politikere som aflønning for et udført stykke arbejde. Vederlag for personligt arbejde eller en tjenesteydelse er skattepligtigt.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis