Skabelon til beskrivelse af bogføringprocedurer

Skabelon til beskrivelse af bogføring-
procedurer

 

Få tilsendt skabelonen

Opbevar i e-conomic 

 
 
 

Husk din procedurebeskrivelse

 
I bogføringsloven stilles der krav til, at du skal udarbejde en beskrivelse af din virksomheds bogføringsprocedurer. Kravet til beskrivelsen skal efterleves i dit førstkommende regnskabsår - efter den 1. oktober 2022. Det betyder, at hvis du - som mange andre  virksomheder - har et regnskabsår, der følger kalenderåret, så skal beskrivelsen senest være klar den 1. januar 2023.

Du kan i forbindelse med en eventuel kontrol fra Erhvervsstyrelsen blive bedt om at udlevere din beskrivelse. Som e-conomic bruger har du mulighed for at opbevare din beskrivelse direkte i programmet. Det eneste du skal gøre er at trykke på det orange tandhjul i applikationen, vælge “Alle indstillinger”, og herefter “Stamoplysninger”. I bunden af siden finder du en skabelon til beskrivelsen af dine bogføringsprocedurer, som du skal tilpasse til din egen virksomhed og herefter gemme. Du kan også vælge at uploade dit eget dokument i stedet for at bruge vores skabelon.
 
 

Men gælder det også for dig?

Du er kun undtaget kravet, hvis din virksomhed ikke har pligt til at aflægge årsrapport eller har en nettoomsætning, der ikke overstiger 300.000 kr. i to efterfølgende år. Er du usikker på, hvilken regnskabsklasse du tilhører? Læs mere her.

Du kan læse mere om kravet til beskrivelsen, og hvad den skal indeholde her.

Få tilsendt vores skabelon til beskrivelsen

 

Hvis du er underlagt kravet, så er det en god idé at begynde på din beskrivelse snarest. For at hjælpe dig lidt på vej har vi lavet en skabelon til beskrivelsen, som du kan få tilsendt, her.

 

Når du indtaster dine persondata i skemaet ovenfor, behandler Visma dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

 

Vi gør dog opmærksom på, at skabelonen blot er vejledende, og e-conomic er derfor ikke ansvarlige for den endelige udarbejdelse af beskrivelsen. Der kan være mere detaljerede krav til din beskrivelse - afhængigt af din virksomheds kompleksitet. Er du i tvivl om det gør dig gældende for dig, så anbefaler vi, at du får hjælp fra en revisor/bogholder.