Om markér din momsopgørelse som indberettet

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om funktionen "Markér som indberettet". Du kan få bogført din indberettede moms direkte fra momsopgørelsen. Det forudsætter dog, at du har oprettet en konto til formålet.

For at få systemet til automatisk at overføre det skyldige eller tilgodehavende beløb væk fra momskontiene, skal du have sat en konto ind til det i dine systemkonti

Vil du gerne have systemet til også at overføre afrunding ved momsafregning, kan du sætte en evt. gebyr konto ind, der ligger i driften i din kontoplan - når du laver din årsafslutning, vil denne konto nemlig blive nulstillet og din momsafregningskonto har ikke øredifferencer.

Markér som indberettet

Når du klikker på knappen "Marker som indberettet" vil alle posteringerne i momsopgørelsen blive bogført på den konto, som du har valgt under systemkonti.

Du kan nu se din momsopgørelse i arkivet og du kan til enhver tid, få vist alle dine tidligere indberettede momsopgørelser.

I din momsopgørelse under fanen "Rapporter", "Moms" og "Momsopgørelse" vil du kunne se en tekst, der fortæller dig, frem til hvilken dato, der er indberettet moms.

Tip:
Hvis du ikke ønsker at få bogført din moms, direkte, via momsopgørelsen, eller du har trykket på "Markér som indberettet" uden at have oprettet en systemkonto til momsafregning, så vil der blot blive dannet en momsopgørelse, som du kan finde i arkivet - der er altså ikke bogført moms, noget sted i regnskabet.

Fjern markeringen som indberettet

Hvis du har efterposteringer, som også skal medtages, har du mulighed for at "Fjerne markeringen som indrettet".

Det gør du under fanen "Rapporter", vælg "Moms" og "Arkiv". Tryk på "Fjern markering som indberettet"-ikonet til højre for din indberettede momsopgørelse.

Du kan se, hvorvidt du har efterposteringer ved at trække en momsopgørelse for perioden og herefter trykke på knappen "Efterberegn" og så "Markér som indberettet" for at få efterindberettet dine efterposteringer.

OBS:
Når du fjerner denne markering, vil e-conomic automatisk tilbageføre de momsposteringer der blev lavet i forbindelse med din indberetning. Bemærk venligst, at det udelukkende er muligt at fjerne markeringen for den senest indberettede momsopgørelse.