Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Fakturaskabelon - hvad er en fakturaskabelon?

En fakturaskabelon er sat op, så du nemt og hurtigt kan sende en faktura til din kunde. Du skal bare fylde skabelonen ud med den relevante information.

Med e-conomic regnskabsprogram kan du selv sætte din egen fakturaskabelon op eller bruge en af de fakturaskabeloner, som vi allerede har lavet.

Du skal bruge en faktura, når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde. Derfor er det smart at have en fakturaskabelon, så du ikke behøver at sætte fakturaen op hver gang. En fakturaskabelon vil typisk være sat op i word eller excel, men du kan også bruge en fakturaskabelon i e-conomic regnskabsprogram.

Krav til en faktura

Det er faktisk fuldstændig op til dig, hvordan du gerne vil have din fakturaskabelon skal se ud. Der er nogle fakturakrav, der bestemmer hvilke oplysninger, der skal være på en faktura, men du kan ofte selv bestemme, hvordan din fakturaskabelon skal se ud.

En faktura skal indeholde følgende som minimum:

  • Fakturadato: Den dato du har faktureret salget
  • Fortløbende fakturanummer: Dine fakturaer skal have et unikt nummer, som er fortløbende. Der er dog intet krav til, hvilket nummer din først faktura skal have
  • Sælgers oplysninger: CVR, virksomhedsnavn og adresse
  • Købers oplysninger: virksomhedsnavn og adresse
  • Vare og mængde: Tydelig beskrivelse af den solgte vare/ydelse og mængden
  • Leveringsdato: Hvis den afviger fra fakturadato
  • Moms: Momsgrundlag, pris uden moms og momssats
  • Valuta: Den valuta fakturaen er udstedt i

Med e-conomic regnskabsprogram kan du være helt sikker på, at dine fakturaer opfylder samtlige krav. Du behøver blot at indtaste de korrekte oplysninger ved dit salg.

 

Design og layout på fakturaskabelon

Som kunde hos e-conomic regnskabsprogram kan du som nævnt designe og ændre layoutet på din fakturaskabelon. Du kan gøre det samme for tilbud, ordrer og kreditnotaer. Samlingen af skabeloner i e-conomic er designet til at lette din hverdag, så du kan fokusere på andre områder i din virksomhed.

 
fakturaskabelon

 

 

Send fakturaer med Sprooms online fakturaskabelon

Har du blot behov for at sende online fakturaer uden et nyt regnskabsprogram? Så kan gratis bruge Sprooms fakturaskabelon, hvor du på få minutter sender en online faktura. Sproom er ligesom e-conomic en del af Visma.

Gratis website med e-conomic


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis