Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Fakturaskabelon - hvad er en fakturaskabelon?

En fakturaskabelon er sat op, så du nemt og hurtigt kan sende en faktura til din kunde som overholder alle fakturakrav. Du skal bare udfylde en skabelon med relevant information.

Med e-conomic regnskabsprogram kan du selv sætte din egen fakturaskabelon op eller bruge en fakturaskabelon, som vi allerede har lavet.

Du skal bruge en faktura, når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde. Derfor er det smart at have en fakturaskabelon, så du hurtigt kan sende en faktura afsted og ikke behøver at sætte fakturaen op hver gang. En fakturaskabelon vil typisk være sat op i word eller excel, men du kan også bruge en fakturaskabelon i e-conomic regnskabsprogram.

Krav til fakturaer

Det er faktisk fuldstændig op til dig, hvordan du gerne vil have din fakturaskabelon skal se ud. Der er nogle fakturakrav, der bestemmer hvilke oplysninger, der skal være på en faktura, men der er ingen regler til design og du har selv indflydelse på, hvordan din fakturaskabelon skal se ud.
 

Hvad skal en faktura indeholde?

En faktura skal indeholde følgende som minimum:

  • Fakturadato: Den dato du har faktureret salget
  • Fortløbende fakturanummer: Dine fakturaer skal have et unikt nummer, som er fortløbende. Der er dog intet krav til, hvilket nummer din først faktura skal have
  • Sælgers oplysninger: CVR, virksomhedsnavn og adresse
  • Købers oplysninger: virksomhedsnavn og adresse
  • Vare og mængde: Tydelig beskrivelse af den solgte vare/ydelse og mængden
  • Leveringsdato: Hvis den afviger fra fakturadato
  • Moms: Momsgrundlag, pris uden moms og momssats
  • Valuta: Den valuta fakturaen er udstedt i

Med e-conomic regnskabsprogram er du helt sikker på at få en fakturaskabelon der overholder ovenstående regler, så dine fakturaer opfylder samtlige fakturakrav. Du behøver blot at indtaste de korrekte oplysninger ved dit salg.

 
 
 
 
Design og layout på fakturaskabelon

Som kunde hos e-conomic regnskabsprogram kan du som nævnt designe og ændre layoutet på din fakturaskabelon. Det samme gælder for tilbud, ordrer og kreditnotaer. Vores samling af skabeloner er designet til at lette din hverdag, så du kan fokusere på andre områder i din virksomhed.

 
Illustration med eksempel på fakturaskabelon

 

 

Send fakturaer med Sprooms online gratis fakturaskabelon

Har du blot behov for at sende en hurtig online faktura uden et nyt regnskabsprogram? Så kan du bruge Sprooms gratis fakturaskabelon, hvor du på få minutter sender en online faktura. Sproom er ligesom e-conomic en del af Visma.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis