Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Faktureringsprogram – hvad er et faktureringsprogram?

Et faktureringsprogram er et program, der hjælper dig med at skabe og udsende din virksomheds fakturaer. Faktureringsprogrammet kan både være offline og online.

Du kan bruge e-conomic som et fakturaprogram. Læs om, hvordan du bogfører og sender en faktura.

Det er en stor hjælp for en virksomhed at bruge et faktureringsprogram. Grunden til, at du skal fakturere er, at når din kunde har købt en vare eller en ydelse, så skal kunden modtage en regning. Regningen skal kunden betale, men hvis kunden ikke betaler, så skal du udsende en rykker.

Du kan sagtens holde styr på din fakturering ved hjælp af excel, hvor du selv kan lave fakturaer, kreditnotaer og rykkere til dine kunder. Faktureringsprogrammet hjælper dig blot med at overskueliggøre faktureringsprocessen.

Gratis eller betalt faktureringsprogram

Der findes en lang række forskellige løsninger til fakturering på internettet. Nogle er gratis, mens du skal betale for andre. Nogle faktureringsprogrammer har begge løsninger. Du kan f.eks. vælge mellem en gratis og en betalt version af Dinero, der er en del af Visma, ligesom e-conomic.

Du skal selvfølgelig ikke betale for en løsning, hvis du kan nøjes med den gratis version, men ofte kan du få meget mere funktionalitet, hvis du bruger en betalt løsning. Et betalt faktureringsprogram hjælper dig med at styre din virksomhed og sikre et bedre resultat i fremtiden.

Online faktureringsprogram

Et online faktureringsprogram fungerer på den måde, at du har adgang til programmet gennem din browser. Du logger ind og taster dine virksomhedsoplysninger ind i faktureringsprogrammet. Nogle faktureringsprogrammer tillader dig at skabe din egen faktura, mens andre har en fast fakturaskabelon.

Du skal blot taste din kunde og oplysninger om salget ind i faktureringsprogrammet og så kan du udsende din faktura f.eks. via mail. Det smarte ved en online løsning er, at det er muligt for dig at fakturere hvor som helst og når som helst. Det eneste det kræver er, at du har en computer og en internetforbindelse.
 

Skærmbillede fra et faktureringsprogram.

 

Offline faktureringsprogram

Et offline faktureringsprogram skal installeres på din computer og fungerer på samme måde som et online faktureringsprogram. Forskellen er, at det kun er muligt at fakturere, når du sidder på din arbejdsplads ved computeren. Hvilken løsning man vælger er smag og behag og hvis du står over for et køb af et faktureringsprogram, så er det altid en god idé at sammenligne de forskellige produkter.

Mere funktionalitet i et regnskabsprogram

Hvis du har brug for at kunne andet end fakturering, så er det et regnskabsprogram du skal have fat i. Med et regnskabsprogram kan du fakturere, bogføre, se forskellige rapporter og meget mere. I e-conomic regnskabsprogram kan du give din revisor adgang, benytte dig af en masse smarte funktioner og bruge de apps, der er bygget til e-conomic regnskabsprogram. F.eks. er det let at udvide regnskabsprogrammet med integration til tidsregistrering, så den tid der er brugt på en opgave kan registreres og faktureres.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis