Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Regnskabsprogram – hvad er et regnskabsprogram?

Et regnskabsprogram er et system til brug på en computer, der letter arbejdet med bogholderi. Man arbejder typisk online og betaler et løbende abonnement

Overvejer du at skifte det gamle regnskabsprogram ud med et online regnskabsprogram, så sker overgangen smertefrit til e-conomic. Du kan få hjælp til konvertering fra alle andre regnskabssystemer. Her får du hjælp til at skifte regnskabsprogram.

Regnskabsprogrammer letter arbejdet med en virksomheds bogholderi gennem en online brugerflade med mange funktionaliteter. Ofte bruges regnskabsprogrammer af små- og mellemstore virksomheder, da de ikke har brug for at ansætte en egentlig bogholder, der normalt koster noget mere end abonnementet til et regnskabsprogram.

Større virksomheder benytter sig også af regnskabsprogrammer, der kan være udviklet specifikt til virksomhedens behov.

Godt eller gratis regnskabsprogram

Der er stor forskel på de forskellige regnskabsprogrammer, der udbydes i dag. Kompleksiteten varierer alt efter hvilke moduler, et regnskabsprogram indeholder. Også prisen er en faktor som mange vælger efter, og man kan endda få gratis regnskabsprogrammer.

Dog hænger kvaliteten ofte sammen med prisen, hvor man med de gratis programmer kan opleve mangel på sikkerhed, funktioner og support. Der findes velfungerende gratis tjenester, men for professionelle virksomheder vil de mere solide regnskabsprogrammer ofte være et bedre match.

Regnskabsprogrammet er dit økonomisystem

De mest standard funktioner i gængse regnskabsprogrammer er listet herunder:

Ud over de mest almindelige funktioner vil der ofte være mulighed for at købe tillægsmoduler, der supplerer standardpakken. Tillægsmodulerne har forskellige navne alt efter udbyder, men ofte hedder de noget i stil med nedenstående:

Et skræddersyet regnskabsprogram

Brug et regnskabsprogram til at lette bogføringen og spare tid på regnskabet. Det kan skræddersys efter dine specifikke behov for tjenester og tillægsmoduler. Hos e-conomic kan en bogholder eller revisor også let få adgang til regnskabsprogrammet, hvis du ønsker det.

Store virksomheder har ofte behov for mere end et regnskabsprogram, og anskaffer sig derfor et ERP-system, som kombinerer flere funktioner, såsom økonomi, lagerstyring, indkøb, ordregivning etc. i et system.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis