Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kassekladde - hvad er en kassekladde?

I en kassekladde registreres virksomhedens indbetalinger og udbetalinger

I e-conomic har du både mulighed for at arbejde med en enkelt kassekladde eller flere kassekladder der løber samtidigt. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En kassekladde bruges i forbindelse med den daglige bogføring.

Når en virksomhed skal bogføre, bliver alle posteringerne tastet ind i kassekladden og til sidst kan de så blive bogført. Det er op til det enkelte bogholderi, om posteringerne skal tastes ind kronologisk eller i tilfældig rækkefølge.

Når en postering ligger i kassekladden, har man mulighed for at rette i den, inden der bogføres. I e-conomic gør du dette ved at klikke på blyanten/"rediger”. Desuden vil en anden part (eksempelvis revisor) have mulighed for at løbe posteringerne igennem, inden de bliver bogført. Det kræver blot, at du har tilknyttet din revisor din e-conomic aftale som administrator.

I kassekladden er det også muligt at slette en postering, tilføje en postering eller blot bogføre nogle af posteringerne. Det er vigtigt at være opmærksom på, at så snart posteringerne bogføres, er der ikke længere mulighed for at rette i dem. Viser det sig at der er lavet en fejl, skal posteringen derfor tilbageføres.

Opsætning af en kassekladde

Der er mange måder at føre sit bogholderi på – nogle foretrækker at bruge en enkelt kladde til hele deres bogføring, mens andre foretrækker at bruge flere forskellige. Det kan eksempelvis være en kladde til finansposteringer, en til debitorindbetalinger og en til lønninger.

Fordelen ved at benytte flere kassekladder er, at de kan opsættes til at gøre bogføringen mere effektiv. Læs mere om opsætning af kassekladder i vores e-copedia.

Stående kassekladde

Der kan også laves det der kaldes for en stående kassekladde. Ved en stående kassekladde forstås at posteringerne vil blive stående i kassekladden efter de er blevet bogført.

Dette kan være en fordel, eksempelvis ved bogføring af lønninger, da der er mange konti, som der skal posteres på, og det kan være svært at huske hvilke konti der skal bruges, når der går en måned mellem hver bogføring.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis