Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Hovedkort – hvad er et hovedkort?

Hovedkortet er det skattekort, den primære indtægtskilde trækker på. Hovedkortet bruger man kun ét sted, hvor bikortet bruges for andre indtægtskilder

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Hovedkortet består af din trækprocent og dit skattefrie fradrag. Trækprocenten bestemmes af faktorer som hvilken kommune, du bor i og hvor meget, du tjener. Det skattefrie fradrag afhænger af faktorer som personfradrag, kørselsfradrag, beskæftigelsesfradrag og rentefradrag.

Hovedkortet bruges for din hovedindtægt

Der, hvor du har din største indtægt og dermed tjener mest, skal du bruge dit hovedkort. Hovedkortet bestemmer trækprocenten for denne hovedindtægt og kan altså kun anvendes ét sted. Bruger man hovedkortet flere steder, ender man med at betale for lidt i skat.

Du vælger selv, hvem der skal bruge hovedkortet

Om det er SU, et job eller en anden indtægtskilde, der er den primære indtægt er forskelligt fra person til person. Det er dit ansvar at vælge din primære indtægtskilde og meddele denne om at bruge hovedkortet.

Har du indtægter andre steder fra end din hovedindtægtskilde, så skal du meddele disse om at anvende dit bikort. I modsætning til hovedkortet kan du have flere bikort, der kan anvendes for flere forskellige indkomster.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis