Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Bikort – hvad er et bikort?

Et bikort er et skattekort, der bliver brugt i tilfælde af indkomst fra flere steder. Bikortet bruges normalt ikke til den primære indkomst, hvor hovedkortet normalt anvendes.

Prøv Danmarks mest benyttede bogføringsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele programmet med det samme.

Bikortet er et skattekort, der bruger din normale trækprocent. Bikortet er ofte det, man giver til sin arbejdsgiver, fordi man allerede bruger sit hovedkort på SU, et andet job eller andre primære indtægter.

Bikortet bruges ved indkomst fra flere steder

Har du flere arbejdsgivere, så skal de alle anvende et af dine skattekort. Dit hovedkort bruges i forbindelse med din primære indtægt – altså der, hvor du tjener mest. Bikortet skal gives til alle indkomststeder ud over det sted, hvor hovedkortet bruges.

Et eksempel kunne være, at du har indkomster fra arbejde, SU og pension. Det er SU’en, der giver flest penge, og derfor bruger du hovedkortet til din SU. Pensionen og arbejdsgiveren er sekundære indtægtskilder, og derfor skal du huske at meddele dem om at bruge dit bikort.

Bikortet hentes automatisk fra SKAT

Det eneste, du skal huske på er at meddele din arbejdsgiver om at anvende bikortet, hvis jobbet ikke er din primære indtægtskilde. Derefter er det arbejdsgiverens ansvar at hente bikortet fra SKAT.

Sker der en fejl, så du kommer til at betale for meget eller for lidt i skat, så skal du gøre arbejdsgiveren opmærksom på det. I slutningen af året vil du få de penge tilbage, som du har betalt for meget i skat, eller du vil skulle betale manglende restskat.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis