Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Frikort – hvad er et frikort?

Et frikort giver dig en skattefri indtjening på omkring 46.600 (2022) inden du skal betale normal skat. Frikortet er et skattekort ligesom bikort og hovedkort og bliver oprettet automatisk af Skat

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Frikortet er et skattekort, der giver alle et personfradrag på 46.600 (2022). Man betaler en skatteprocent på 0, indtil man overstiger grænsen, hvorefter man betaler normal skat via sit hovedkort eller bikort.

Helt lave indkomster er fritaget for beskatning

Frikortet er en måde, hvorpå SKAT fritager folk fra at betale skat af deres tidligste indtjening. På den måde kan eksempelvis unge med fritidsjob beholde mere af deres løn og først betale normal skat, når de overstiger det fastsatte personfradrag på 46.600. Selvom man er skattefritaget skal man dog betale arbejdsmarkedsbidrag på 8 procent.

Unge under 15 skal oprette frikort

Hvis man er under 15 år gammel, så skal man selv oprette et frikort. Man opretter et frikort på SKATs hjemmeside ved at gå ind og rette i sin forskudsopgørelse. I din forskudsopgørelse kan du også se, hvor stort et personfradrag, du har. Personfradraget er det beløb, du kan tjene uden at skulle betale skat.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis