Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Selvangivelse - hvad er en selvangivelse?

Selvangivelse er en angivelse af, hvor meget man har tjent i foregående år, og hvor meget man skal betale i skat

Hvis du har et spørgsmål om selvangivelse, så er du mere end velkommen til at oprette et indlæg på vores forum, hvor flere revisorer tilbyder god og gratis rådgivning. Du kan også kontakte en revisor, du finder en på vores revisorliste.

Selvangivelse er en årlig opgørelse, som enhver skattepligtig person før i tiden har skullet indberette til SKAT. Det har vedrørt, hvor meget man har tjent i det foregående år, og hvor meget man skal betale i skat. Selvangivelse blev afskaffet i 2008, og den skattepligtige kan nu om nødvendigt selv indberette via TAST-SELV på SKATs hjemmeside

Den elektroniske indberetning gør, at det ikke længere er hver enkelt skattepligtige person, der skal selvangive i samme omfang som tidligere, men derimod arbejdsgivere, banker og A-kasser.

Almindelig selvangivelse

Som udgangspunkt skal man ikke som almindelig skattepligtig selv indberette en selvangivelse. SKAT sender en elektronisk selvangivelse, hvor oplysninger fra arbejdsgivere og pengeinstitutter er fortrykt. Hvis der er fejl eller anledning til ændringer i oplysningerne, har man pligt til at kontakte SKAT.

Udvidet selvangivelse

Er man ejer af og driver en selvstændig virksomhed, er man forpligtet til at udfylde en udvidet selvangivelse. Dette er der også mulighed for at gøre elektronisk via TAST-SELV på SKATs hjemmeside. Disse omstændigheder gælder også, hvis man deltager i et anpartsprojekt.

Hvis man har en udenlandsk virksomhedsindkomst, skal man sammen med selvangivelsen sende en selvangivelse for udenlandsk virksomhedsindkomst eller for udenlandsk indkomst.

Blanketter kan findes på SKATs hjemmeside.

Årsregnskab

Som udgangspunkt skal man ikke medsende et skattemæssigt årsregnskab – kun hvis SKAT beder specifikt om det. Hvis der er tale om en erhvervsvirksomhed med en nettoomsætning på over 25. mio. kr., samt hvis man er deltager i mindre anpartsvirksomheder, skal man sende et skattemæssigt årsregnskab til SKAT inden for samme tidsfrist som for selvangivelsen.

Skat refererer gerne til selvangivelsen som 'oplysningskort'.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis