Overfør bankdata fra bankafstemning til kassekladden

Vejledning
Det er muligt at overføre dine bankposteringer til en kassekladde via bankafstemningen. Gennem denne funktion sparer du tid, da du ikke længere skal oprette dine posteringer enkeltvis, i kassekladden.

Denne funktion kræver, at du allerede har importeret dit kontoudtog med bankposteringer til bankafstemningen, eller at du får dem overført automatisk gennem en bankintegration. Hvis du endnu ikke har oprettet kontoudtoget som posteringer i din kassekladde kan du hurtigt få dem oprettet ved at overføre de importorterede bankposter til din kassekladde. Det giver dig tre resultater som du ellers ville skulle håndtere manuelt.

1. Dine poster lander i kassekladden og er klar til bogføring.
  2. Dine poster lander i venstre side af bankafstemningen hvor de før manglede.
  3. Dine poster bliver automatisk afstemt og du behøver ikke at foretage dig en afstemning af posterne efterfølgende.

Sådan vælger du bankposter til din overførsel

1. Tryk på "Regnskab" og vælg "Bankafstemning i menuen til venstre".
  2. Markér de posteringer med flueben, som du vil have med over i din kassekladde, i højre side af bankafstemningen.
  3. Tryk på "Overfør".
Tip:
Hvis du ligger i pakkerne Smart eller Avanceret, kan du herfra vælge at benytte autoforslag. Denne funktion giver dig automatiske konteringsforslag på alle de posteringer du er ved at overføre. Du behøver altså ikke udfylde nogle felter selv men systemet lærer i stedet fra din tidligere bogføring, aflæser posteringerne og autoudfylder derefter felterne for dig. Du finder funktionen øverst i vinduet for overførslen.

Overfør posteringer videre til kassekladde

1. Vælg hvilken kassekladde posteringerne skal oprettes i.
  2. Vælg om "Bilagsnumre" skal være "Brug fortløbende numre", "Brug samme nummer" eller Tildel manuelt".
  3. Ret i "Tekst", hvis du ønsker en anden end den, der er importeret.
  4. I feltet "Type" skal du vælge, hvilken type posteringen er.
  5. Derefter skal du vælge, hvilken konto-, kunde- eller leverandørnummer posteringen skal ind på.
  6. I feltet "Faktura" vælger du, hvilken faktura der betales, såfremt typen er valgt som enten "Kundeindbetaling" eller Leverandørbetaling".
  7. Hvis du bruger tillægsmodulet Dimension, kan du vælge mellem dine oprettede afdelinger I feltet "Afdeling".
  8. Tryk på "Overfør til kassekladde".
OBS:
I forhold til brug af bilagsnumre, skal du være opmærksom på, at vælger du "Tildel manuelt", skal du selv skrive bilagsnumrene ind i feltet "Bilagsnummer", vælger du "Brug samme nummer", vil systemet tage det næste bilagsnummer i rækken og give det til alle posteringerne i overførslen, vælger du "Brug fortløbende numre", vil systemet automatisk tage det næste bilagsnummer i rækken og ændre det derned ad.
Tip:
Hvis du ikke laver konteringen færdig, kan du gemme dit arbejde ved at trykke på "Gem og luk" i bunden. Når du skal ind og kontere igen, vil den huske, det du har indtastet fra tidligere.

Posteringerne vil nu være oprettet i den kassekladde, de er blevet overført til og posteringerne kan rettes enkeltvis og manuelt derfra. Husk at få dem bogført.

De vil også fremgå i venstre side af bankafstemningen hvor du vil se, at de allerede er afstemt.