Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Investering – hvad er en investering?

En investering er et input af ressourcer såsom tid eller penge med forventningen om, at det investerede vokser og giver et afkast tilbage.

Investér i et ordentligt regnskabsprogram, der kan tilpasses din virksomheds størrelse. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

De ressourcer, der bliver investeret er typisk rede penge, men det kan også være tid eller andet. Fælles er det dog, at hvis man investerer, så er det oftest med troen på og håbet om at få et afkast på sin investering, der er større end det investerede.

Markedet fungerer typisk sådan, at hvis en investering kan give et stort afkast, så vil der typisk også være større risiko for at tabe pengene for investoren. Er investeringens forventede afkast relativt lille, så vil det formentlig være, fordi investeringen er rimelig sikker.

Investering i aktier og obligationer

Når man investerer i aktier og obligationer, så indskyder man en sum penge i en andel, som man håber vokser til at have en større værdi end på investeringstidspunktet.

Aktier: En aktie er påregnet en andel af en virksomheds egenkapital. Værdien af en aktie bestemmes af markedet og kan både stige og falde. Aktier giver et udbytte, hvis der er overskud i virksomheden, og hvis det samtidig bestemmes, at der skal udbetales udbytte.

Obligationer: En obligation er et værdipapir, der bliver udstedt af en låntager. Långiveren køber obligationen, således at der frigives kapital til låntager. Obligationer har en løbetid, og det forventes at långiver får mere tilbage over tid, end der blev lånt ud.

Investering i anlægsaktiver

Et anlægsaktiv er en langsigtet værdi, der bliver investeret i. Et aktiv kan blandt andet være en maskine, en bygning eller et varemærke. Formålet med investeringen vil være, at virksomheden skal kunne drage fordel af investeringen.

Eksempelvis kan en investering i nye maskiner give en virksomhed større kapacitet i produktionen. Vurderes det fra ledelsens side, at den større produktion kan sælges, således at maskinen over en årrække tjener sig selv hjem og giver overskud, så er det en god investering.

Investeringsselskab

Et investeringsselskab investerer typisk i aktier og obligationer for en række kunder. Fordelen er, at selvom du ikke er stærk inden for investeringer, så kan du muligvis tjene et afkast, fordi investeringsselskabet med dets ekspertise investerer for dig.

Hvis du står overfor en investering, så kan det være en god idé at rådføre sig med en revisor, der har viden inden for investeringer. Du kan finde en på e-conomic regnskabsprograms revisorliste.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis