Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Økonomisystem – hvad er et økonomisystem?

Et økonomisystem er en computerbaseret struktur, der bruges til at holde styr på virksomhedens økonomi, budget og regnskab

Overvejer du at skifte det gamle økonomisystem ud med et online regnskabsprogram, så sker overgangen smertefrit til e-conomic. Du kan få hjælp til konvertering fra alle andre bogføringssystemer. Du finder her den helt rigtige hjælp til konverteringen.

Virksomheder anvender økonomisystemer til at styre økonomien i virksomheden. Økonomisystemet er virksomhedens rygrad, da man løbende kan holde styr på firmaets tilstand og anvende resultaterne fra systemet ved vigtige beslutninger.

Online og offline økonomisystemer

Som virksomhed kan man vælge to former for løsninger, når man skal begynde på at bruge et økonomisystem. Man kan enten vælge en offline-løsning eller en online-løsning.

  • Offline-økonomisystemer køber man typisk på en cd, installerer det på en computer og gemmer data fra systemet lokalt på virksomhedens computer. Man giver typisk et engangsbeløb for selve programmet, hvorefter man eventuelt betaler for løbende support og opdateringer.
  • Online-økonomisystemer eller cloud-baserede økonomisystemer betaler man et abonnement for, og selve programmet ligger på internettet i stedet for på virksomhedens egne harddiske.

Al data, der tastes ind i systemet er gemt på udbyderens server, hvilken er mindre udsat for at blive slettet eller for manglende back-up. Med et onlinesystem er man altid garanteret den nyeste version, og man vil altid have adgang til systemet fra alle computere med internetadgang.


Er du ikke helt inde i, hvad e-conomic egentlig er for en størrelse, så se med i vores 42-sekunders video 'Hvad er e-conomic regnskabsprogram?'

ERP – Enterprise resource planning

Et ERP system er storebroren til økonomisystemet i den forstand, at økonomisystemer kan være inkluderet som en del af et større ERP-system. Det overordnede ’enterprise resource planning’-system håndterer størstedelen af en virksomheds funktioner som ordrebehandling, kundedatabase, transaktioner og regnskab i ét system – i stedet for at være funktionelt opdelt i flere forskellige systemer.

ERP-systemer er mest interessant for større virksomheder, da erhvervelsen af et ERP system kan løbe op i flere hundredtusinde kroner. Visma Business og Visma.net er eksmempler på ERP systemer.

e-conomic eller ERP?

Mange virksomheder vil have langt større nytte af fokuserede systemer som e-conomic, hvis du har en mindre eller mellemstor virksomhed. Her får du alle de grundlæggende funktioner, dog uden de store opstartsomkostninger, der kendetegner ERP-systemerne. -Og med e-conomics mange integrations muligheder bliver det faktisk et fremragende ERP-system. Det er let at komme i gang med e-conomic, og de første to uger er gratis.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis