Send e-faktura

Hvad er en e-faktura?

En elektronisk faktura er, som mange fejlagtigt tror, ikke det samme som en PDF eller anden type faktura fremsendt på mail. Det er derimod en faktura i et struktureret dataformat, som kan aflæses af regnskabsprogrammer og andet forretningssoftware. Derfor behøver man ikke, hverken manuelt eller via scanning, at overføre informationerne fra fakturaen til regnskabsprogrammet - det sker af sig selv.

 
 

Flere rettidige betalinger

Færre fejl

Øget sikkerhed

 

Sådan sender du en e-faktura

Der findes flere måder at sende en e-faktura på. Rigtig mange regnskabsprogrammer og økonomisystemer kan i dag afsende e-fakturaer, men i nogle tilfælde kræver det en mellemmand. Læs herunder, hvordan du kommer i gang med at sende e-fakturaer.

Hvis du ikke har noget regnskabsprogram

Hvis du ikke har et regnskabsprogram, som kan lave en faktura i et af de gyldige e-fakturaformater, så kan du enten betale for at sende din faktura til et scanningsbureau, eller du kan ganske gratis bruge Sprooms online fakturaskabelon, og sende derfra. Med den kan du taste dine fakturaer online og sende lige så mange, du har behov for - helt gratis.

Hvis du bruger e-conomic eller Dinero

Hvis du er så heldig at have en aftale hos enten e-conomic eller Dinero, så kan du nemt sende dine e-fakturaer direkte fra regnskabsprogrammet.

Sådan gør du i e-conomic      Sådan gør du i Dinero

Hvis du bruger Visma Business

Med Visma Business kan du i langt de fleste tilfælde gemme en faktura i et af de godkendte formater, men det kræver en operatør, at afsende e-fakturaen. Hvis ikke du er sikker på, om du har en operatør tilknyttet din løsning, så anbefaler vi, at du kontakter din forhandler direkte. De enkelte Visma Business-forhandlere er dem, der ved allermest om den enkelte kundes opsætning.

Find kontakt til din egen Visma forhandler

Hvis du bruger andet Visma-software

Er du kunde i et af Vismas andre programmer som eksempelvis Mamut, eAccounting eller Summasummarum, så kommer det an på programmets udgave og opsætning, hvordan du skal bære dig ad med at sende e-faktuaer. Vi anbefaler, at du kontakter din forhandler eller udbyder direkte for at høre, hvordan du gør

Kontakt Visma Support

Hvis du bruger C5, NAV eller AX

Er du kunde hos et af Microsofts regnskabsprogrammer, kan du i langt de fleste tilfælde gemme en faktura i et af de godkendte formater, men det kræver en operatør, at afsende e-fakturaen.

Også her kan du benytte Sproom. En aftale på Sproom kan ganske gratis integreres til dit Microsoft-produkt på få minutter, og du kan være i gang med at sende e-fakturaer til både offentlige og private modtagere med det samme. De første 10 fakturaer hver måned er tilmed gratis.

Læs mere om afsendelse af fakturaer gennem Sproom

Har du brug for hjælp?


Intet spørgsmål er for småt. Vi sidder klar til at hjælpe dig 5 dage om ugen.


Ring til os på:
 

88 20 48 40 

Telefonerne er åbne man-tors kl. 9.00-15.00
og fre kl. 9-14.

Du kan også chatte med os mandag til onsdag kl. 9.00-20.00, torsdag kl. 9-22 og fredag 9.00-15.30, eller sende en mail til os på info@e-conomic.dk.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer