e-copedia

Momsforståelse

Artikler med tagget “Momsforståelse” i
Alle artikler med tagget “Momsforståelse”
Nogle aktiviteter skal beregnes med begrænset momsfradrag eller "splitmoms", ifølge SKAT. I guiden her, gennemgås det hvordan dette bogføres som en flerbenet postering. Flerbenede posteringer tillader dig at dele totalbeløbet på posten ud - og vi tager dig med trin for trin.
Efter du har indberettet din moms i e-conomic skal du også bogføre betalingen af denne. Når du har betalt eller fået penge for din moms i banken, skal det bogføre på kontoen for betalt moms. Her vil en passende modkonto være bankkontoen i dit regnskab.
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvorefter det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
Når du køber varer eller ydelser i andre EU-lande eller udland, er der andre momsforhold end dem vi har inden for Danmark som kommer i spil. Din aftale har alt der er behov for når du har andre momsforhold der skal afdækkes men det er vigtigt at du laver din opsætning korrekt så systemet kan registrere den rigtige moms.
Har du brug for en bedre grundforståelse for moms? I denne artikel kan du lære mere om hvad moms er og gennemgå de vigtige principper som er gode at kende til når du laver moms i e-conomic.
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du skal håndtere dit salg til udlandet. Når du sælger dine varer til kunder i f.eks. både Sverige (inden for EU) og USA (uden for EU/øvrige lande), skal du sikre dig, at du har den korrekte opsætning. Det indebærer at du har valgt de korrekte salgskonti i de korrekte felter under opsætningen af dine varegrupper, for at få momsen placeret korrekt i din bogføring - og dermed i momsopgørelsen.
Når du sælger varer eller ydelser i din virksomhed, skal salget som udgangspunkt beregnes med moms i dit regnskab. Det kaldes udgående moms eller salgsmoms i daglig tale og er den form for moms som pålægges dit varesalg.
I denne artikel vil du lære mere om købsmoms. Indgående moms er det beløb der påføres prisen på en vare eller en ydelse, når du laver et køb.
Har du bogført en faktura med moms, som skulle have været uden moms, eller omvendt? Denne guide vil vise dig, hvordan du kan kreditere din faktura, foretage rettelserne og derefter oprette en ny faktura.
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvor det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
Alle artikler med kategori “”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Momsforståelse”

  • Hvordan beregner jeg momsen?
  • Hvorfor er min momsopgørelse og momsafstemning ikke ens?
  • Hvad betyder ”Markér som indberettet”?
  • Brugtmoms
  • Hvordan bogfører jeg betalt eller tilbagebetalt moms?
  • Hvordan håndterer jeg køb i udlandet?
  • Omvendt betalingspligt
  • Hvordan fungerer "Gulpladebil moms"?
  • Repræsentationsmoms
  • Hvilken momskode skal jeg bruge?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer