Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Inkassovarsel - hvad er et inkassovarsel

Et inkassovarsel er et juridisk varsel, som du skal give din debitor, før du må sende en ubetalt faktura til inkasso.

Tip! Du kan nemt sende et inkassovarsel direkte fra en ubetalt faktura i e-conomic. Læs mere her

Hvis du vil sende en ubetalt faktura til inkasso, skal du først sende et inkassovarsel til din debitor - også kaldet din skyldner. Et inkassovarsel fortæller din skyldner, at dit krav kan blive sendt til inkasso, hvis ikke du får din betaling inden for et bestemt antal dage.  

Der er ikke noget krav om, at du skal have sendt et bestemt antal betalingspåmindelser eller rykkere, før du kan starte en inkassosag. Men vi anbefaler, at du sender mindst én rykker for at bevare kunderelationen til din debitor.

 

Krav til inkassovarsel

Der er nogle bestemte krav, som et inkassovarsel skal overholde, for at være gyldigt: 

  • Din debitors navn og gerne adresse
  • Information om betalingsfristen, som skal være på minimum 10 dage
  • Gældens samlede størrelse og hvad den dækker over. Vedhæft gerne den ubetalte faktura
  • Dine oplysninger som kreditor – herunder virksomhedsnavn og CVR-nummer
  • Et inkassovarsel må ikke indeholde et inkassogebyr - det pålægges først, hvis der bliver tale om en inkassosag
  • Information om, at du uden varsel kan overdrage sagen til en anden aktør, hvis du ikke modtager betaling. Det kan fx være en advokat eller et inkassofirma, såsom e-conomics samarbejdspartner, Likvido. 
 

Sådan sender du et inkassovarsel 

Som kreditor kan du sende et inkassovarsel som fysisk inkassobrev eller som email. Ved at sende det som email sparer du portoen og sikrer, at din debitor modtager varslet hurtigt. Samtidig kan du dokumentere, at inkassovarslet er afsendt. Du kan også bede din debitor bekræfte, at de har modtaget inkassovarslet. 

Når du bruger e-conomic, er det dog nemmest at sende inkassovarslet direkte fra dit regnskabsprogram. Så sørger vi for, at varslet kommer hurtigt af sted og at formalia bliver overholdt.

 

Send et inkassovarsel direkte fra e-conomic

Du kan nemt sende et inkassovarsel direkte fra en ubetalt faktura i e-conomic. Når du sender et inkassovarsel fra e-conomic, overtager vores samarbejdspartner, Likvido, automatisk sagen, så du hverken skal bekymre dig om formalia eller opfølgning.

Likvido opkræver et gebyr på 10% af din fakturas beløb, når din gæld er inddrevet. Lykkes det ikke Likvido, at inddrive din gæld, koster inkassosagen dig ikke noget. Du kan se Likvidos inkassoproces trin-for-trin her
 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis