e-copedia

Faktura

Artikler med tagget “Faktura” i System & Opsætning
Hvis du oplever ikke at modtage fakturaer fra dine leverandører, kan det skyldes, at dit mailsystem har blacklisted e-mailadressen post@e-conomic.com.
Har du behov for at sende en faktura e.l., på engelsk, til din kunde, har du mulighed for at "hente" et standard layout (dvs. en skabelonsamling) på engelsk.
Den hurtigste vej til at rette layoutet for dit tilbud, din ordre eller din faktura, er at tage udgangspunkt i en af e-conomic’s standard-skabelonsamlinger, som du finder i listeområdet under "Skabelonsamlinger".
Der vises som standard nettopriser på dine fakturaer. Du har mulighed for at ændre disse til bruttopriser.
Du kan som udgangspunkt ikke oprette en faktura, som proforma, i e-conomic, da der kun er mulighed for at oprette et tilbud, en ordre eller en faktura. Disse skabeloner findes allerede klar i din aftale, når du starter med e-conomic.
Ved at aktivere dine e-mailskabeloner i e-conomic, kan du med et enkelt klik, ændre dit emnefelt og brødtekst i den e-mail, du sender til din kunde.
Denne guide vejleder til, hvordan du får et færøsk layout tilgængelig i din aftale.
Vil du have dine PBS oplysninger med på fakturaen, du sender til din kunde, skal du selv sætte dem ind i din skabelonsamling (std. med girokort), i design og layout.
Hvis du har betingelser, der skal sendes med hver gang, du sender en faktura, ordre eller et tilbud til dine kunder, kan du tilføje dokumentet på dit layout, så kommer det automatisk med, som en vedhæftet fil på det du sender ud.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan få dine IBAN og SWIFT oplysninger på som betalingsbetingelse, i stedet for dine bankoplysninger på dine fakturaer.
Har du behov for at sende en faktura e.l., på tysk, til din kunde, har du mulighed for at "hente" et standard layout (dvs. en skabelonsamling) på tysk.
Alle artikler med tagget “Faktura”
I e-conomic tror vi på at det skal være så nemt som muligt at fakturere. Både for dig som afsender - men også for modtager af fakturaen. Vi har derfor opdateret måden at afsende fakturaer på.
Før du sender din faktura kan du se, hvordan fakturaen ser ud, og tjekke om fakturaen ser ud som den skal, før du sender den.
Skal du vedhæfte et bilag til din vareleverandørfaktura, kan du her se, hvordan dette gøres inden at vareleverandørfakturaen bogføres.
Du kan lave din faktura lige præcis, som du ønsker det - vi guider dig til hvordan!
Har du kunder med CVR-nummer, der også har en produktionsenhed, dvs. en P-enhed, kan du her læse om, hvordan disse kunder oprettes i din aftale.
Har du behov for at sende en faktura e.l., på engelsk, til din kunde, har du mulighed for at "hente" et standard layout (dvs. en skabelonsamling) på engelsk.
Standarden NemHandel er en teknologi, som gør det muligt at sende elektroniske fakturaer nemt og sikkert via internettet.
Du kan "nøjes" med at bogføre din faktura og således ikke sende (e-maile) den til kunden.
Den hurtigste vej til at rette layoutet for dit tilbud, din ordre eller din faktura, er at tage udgangspunkt i en af e-conomic’s standard-skabelonsamlinger, som du finder i listeområdet under "Skabelonsamlinger".
I denne artikel vil du lære mere om arbejdsgangen for tilbud, ordre og fakturering med Lager.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du skriver nemt skriver en ekstra tekst i din faktura, hvis du f.eks.har noget information du vil give din kunde, et godt tilbud, eller hvis du vil sende en julehilsen.
I denne guide forklare vi hvordan du sætter din e-conomic aftale korrekt op, så du kan begynde at sende e-fakturaer.
Når du har en ordre der er færdig leveret, og den er klar til at blive faktureret, så skal denne ordre overføres til fakturering, så du har en faktura du kan sende til din kunde.
Har du netop modtaget en faktura fra en af dine vareleverandører? Så tager vi dig her igennem, hvordan du registrerer den som en vareleverandørfaktura evt. med fragt og tillæg.
Denne guide vejleder dig, hvordan du sender til flere e-mailadresser på én gang.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan fakturere dit projekt med en fast pris, hvis du har aftalt en fast pris med din kunde. Denne pris vil blive vist på projektkortet under kolonnen “faktureret”.
Hvis du oplever ikke at modtage fakturaer fra dine leverandører, kan det skyldes, at dit mailsystem har blacklisted e-mailadressen post@e-conomic.com.
Denne guide vejleder i, hvordan du indsætter CPR-nummer på en EAN-faktura - enten gældende for hele fakturaen eller kun den enkelte varelinje.
Når du bogfører din vareleverandørfaktura, har du mulighed for at oprette betalingen i kassekladden, og derved kunne eksportere dine betalinger til din bank, så du slipper for dobbelt tastearbejde.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan opsætte forskellige e-mails på din kunde alt afhængig af hvem, der skal modtage hvad.
Du kan i e-conomic vedhæfte ét eller flere bilag til din faktura, ordre eller tilbud - det kan eksempelvis være dokumentation for udført arbejde.
Denne guide vejleder til, hvordan du ændrer forfaldsdato for en salgsfaktura, efter den er bogført.
Undrer du dig over hvorfor dine fakturakladder har det samme nr. når man redigerer dem, men på oversigten "Igangværende fakturaer" har de forskellige numre?
Der vises som standard nettopriser på dine fakturaer. Du har mulighed for at ændre disse til bruttopriser.
Har du bogført en faktura med moms, som skulle være uden moms, vil denne guide vejlede dig til hvordan du krediterer din faktura med moms og herefter opretter en ny faktura uden moms.
Skal der laves en ændring på en faktura, der endnu ikke er sendt afsted? I guiden her, kan du se, hvordan du redigerer i en igangværende faktura.
Du kan som udgangspunkt ikke oprette en faktura, som proforma, i e-conomic, da der kun er mulighed for at oprette et tilbud, en ordre eller en faktura. Disse skabeloner findes allerede klar i din aftale, når du starter med e-conomic.
Et FI-kort er et indbetalingskort, der er fælles for alle pengeinstitutter. Som kreditor kan du udstede og udlevere FI-kort, som kan indbetales i et pengeinstitut/internetbank eller på posthuset.
Denne artikel viser, hvordan du opretter en kreditnota fra bunden.
Nogle gange hænder det at din indenlandske kunde skal have sin faktura uden moms. I guiden her, vil vi gennem, hvordan du sender en faktura uden moms.
Har du brug for at pålægge meromkostninger på dine varers kostpriser i forbindelse med dine varekøb? Så har du mulighed for at gøre det via et kostpristillæg eller et leverandørtillæg.
Når du har modtaget en faktura fra din leverandør, skal det oprettes som en postering af typen "Leverandørfaktura".
Din e-faktura ser ikke ud, som den faktura du får vist, når du klikker på ikonet "Vis faktura" i e-conomic. Når fakturaen bogføres og sendes til din kunde, bliver fakturaens indhold "splittet" op og efterfølgende sat ind i en skabelon, som er defineret af den kunde der modtager fakturaen.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan se og finde grundlaget for din faktura, når du benytter “Projektstyring”. Grundlaget er baseret på de omkostninger og/eller tid som er registreret på projektet.
I denne artikel gennemgår vi, hvordan du kan tilføje en automatisk bogføringstekst, som fremgår på fakturaen i rapporter osv.
Det kan ske, at din faktura ikke bliver modtaget hos din offentlige kunde. Det kan skyldes flere ting. I arkivet "Sendt" kan du finde årsagen til fejlen.
Denne guide vejleder til, hvordan du overfører og fakturerer den tid, som dine medarbejdere har brugt på et projekt.
Med e-conomic i baghånden, er det let at lave faktura til dine kunder. Denne video viser, hvordan du opretter din første faktura og gør den klar til bogføring i e-conomic.
Du kan slette din fakturakladde, hvis du ikke ønsker at bogføre og sende den alligevel. Denne artikel giver dig et hurtigt overblik over tre tilgange.
Denne guide vejleder til, hvordan du nemt kan fravælge e-fakturering, som den primære afsendelsesmetode, på dine kunder.
Når kunden har accepteret det tilbud du har sendt - kan du nemt konvertere den til en faktura. Ligeledes, hvis du har sendt kunden en ordrebekræftelse på jeres aftale, kan du nemt konvertere til en faktura.
Ønsker du at vedhæfte et indscannet bilag til din vareleverandørfaktura, skal du gøre det før du bogfører din vareleverandørfaktura.
Denne guide beskriver, hvordan du kan lave en automatisk registrering af betaling ved bogføring af en faktura, hvis du får pengene i hånden med det samme.
I denne artikel forklare vi hvordan du opsætter din kunde til at kunne faktureres via deres CVR-nr.
Denne guide vejleder til, hvordan du får et færøsk layout tilgængelig i din aftale.
OIOUBL er et særligt filformat, som er valgt af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling - IT og Telestyrelsen.
Du kan nemt sende dine faktura via e-mail til kunden og lave tidssparende indstillinger for din afsendelse.
Denne guide viser hvordan det er muligt at få sat ekstra tekst på din ordre eller faktura i Abonnement.
Når du bruger lagermodulet i e-conomic, så har du mulighed for at oprette en ”bestilling”, en ”modtagelse” og en ”vareleverandørfaktura”, så du både kan holde styr på dit lager og din finanslagerværdi.
Hvis du har bogført en kundeindbetaling i en anden valuta end den, fakturaen er sendt ud i, vil det ikke være muligt at udligne den.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du sletter igangværende fakturaer.
Hvis du skal sende vareprøver til din kunde, og du benytter Lager, kan du håndtere dette på tre forskellige måder i e-conomic, som afhænger af, hvordan bogføringen og virksomheden køres.
Skal du lave en faktura til en kunde i udlandet, er der nogle ting, der skal være på plads, før du kan komme i gang med fakturaen.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan tilknytte dit projekt til en ny eller igangværende faktura. Der er flere måder dette kan gøres på - enten via igangværende fakturaer eller via kunden.
Fremgår gamle fakturaer som "Ubetalte salgsfaktura" på Hjemfanen i e-conomic, selvom kunderne har betalt, er det fordi fakturaen mangler at blive udlignet med indbetalingen.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du giver en samlet rabat på hele din faktura, fremfor en linjerabat i % på alle varelinjer.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan skjule avance og kostpris når du danner nye fakturaer, ordrer eller tilbud.
Denne guide vejleder i, hvordan du bogfører og sender fakturaer fra fanen Salg samt opretter emailskabeloner.
Har du bogført en vareleverandørfaktura, der indeholder fejl, eller har du modtaget en kreditnota fra din vareleverandør? Så kan du kreditere den bogførte vareleverandørfaktura nemt og hurtigt.
Straksindbetaling er en service i e-conomic, som gør det muligt at få pengene på udvalgte faktura, med det samme.
Afsendelse af EAN-faktura i e-conomic sker gennem et system kaldet NemHandel. Indimellem kan det ske, at der opstår en fejl, når du sender din EAN-faktura fra e-conomic.
Vil du have dine PBS oplysninger med på fakturaen, du sender til din kunde, skal du selv sætte dem ind i din skabelonsamling (std. med girokort), i design og layout.
Denne guide vejleder til, hvordan du opretter tilbud/ordre/faktura i en anden valuta end din grundvaluta.
Denne guide vejleder til, hvordan du opretter en kontaktperson. Kontaktpersoner kan anvendes som reference hos din kunde. På den måde kan du angive, hvem der er din reference hos din kunde.
Hvis du har betingelser, der skal sendes med hver gang, du sender en faktura, ordre eller et tilbud til dine kunder, kan du tilføje dokumentet på dit layout, så kommer det automatisk med, som en vedhæftet fil på det du sender ud.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan få dine IBAN og SWIFT oplysninger på som betalingsbetingelse, i stedet for dine bankoplysninger på dine fakturaer.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du opretter en kreditnota ud fra en bogført faktura.
EAN-/GLN-/EDI-/Offentlig-/NemHandel-fakturering - kært barn har mange navne. De dækker alle over det samme; en e-faktura sendt gennem NemHandel.
I denne guide vil vi tage dig igennem rapporten indkøbsstatistik for varer eller vareleverandører.
Ved brug af betalingstypen ”Kun postering” slipper man for, senere, at skulle oprette leverandørbetalingen og foretage en udligning.
I denne guide vil vi gennemgå, hvordan du kan bogføre og sende en EAN/e-faktura til en kunde på Færørene.
Denne guide vejleder til, hvordan du, via tillægsmodulet “Projektstyring”, kan oprette et klippekort på et vist antal timer, så du på den måde kan fakturere dine kunder på timebasis.
I denne artikel forklare vi hvordan du finder fejlmeddelelser i fanen "Sendt" for dine faktura, tilbud, ordre eller rykkere.
Vi kender det alle, en faktura er blevet sendt på en mail, men så kontakter kunden dig og siger, at fakturaen skulle have været sendt via EAN. I e-conomic vil løsningen være at sende kunden en kreditnota og derefter kopiere fakturaen og sende den rigtigt.
I denne artikel vil du lære mere om hvordan du kan skabe dig et overblik over dine igangværende vareleverandørfakturaer.
Hos e-conomic værner vi om dine data. Derfor er de e-mails, som du sender fra e-conomic, når du sender fakturaer og rykkere til dine kunder, som udgangspunkt krypterede på vejen til modtageren.
Denne guide vejleder i, hvordan du vedhæfter OIOXML-filen til den mail, hvor fakturaens pdf er vedhæftet.
Denne guide vejleder til, hvordan du ændrer forfaldsdato for en salgsfaktura, efter den er bogført.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du opretter en delfaktura og på den måde opkræver en forudbetaling/acontobetaling fra din kunde.
I denne artikel vil du lære mere om indekseret fakturering. Sælger du en vare, som eksempelvis hosting af et domænenavn eller er du udlejer af lejemål, kan du indeksregulere lejen på din abonnent eller når du laver din abonnementskørsel.
Denne guide vejleder til, hvordan du krediterer din faktura uden moms og herefter opretter en ny faktura med moms.
Skal du fakturere varer, der også skal medtage en afgift, skal du både oprette dine varer samt de forskellige afgifter i varekartoteket.
Har du behov for at sende en faktura e.l., på tysk, til din kunde, har du mulighed for at "hente" et standard layout (dvs. en skabelonsamling) på tysk.
En OIOXML-faktura ligner meget den fil, der sendes, når du sender en EAN-faktura. Nedenstående viser, hvor de forskellige felter trækker deres data fra.
Har du brug for at sende en faktura til den samme kunde, f.eks. en gang hver måned, med præcis de samme oplysninger, kan dette nemt lade sig gøre ved at kopiere fakturaen.
Når du skal fakturere en indenlands kunde er det vigtigt at du sikre dig, at der er den rette moms på fakturaen.
Sælger du den samme vare i forskellige varianter til dine kunder? Så kan du nemt oprette en faktura med varianter til dine kunder. Først skal du have oprettet kategorier og varianter for din vare.
Har du eksempelvis benyttet et andet regnskabssystem tidligere, kan du med denne type postering, bogføre dine tidligere udsendte fakturaer og få opdateret saldoen på dine kunder.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du søger efter sendte dokumenter, gensender dokumenter samt vedhæfter e-mailen som link, så du kan få en status på, hvorvidt kunden har åbnet dokumentet.
Nogle gange kan du være i den heldige situation, at du modtager en leverandørfaktura med en samlet rabat på. Denne rabat skal naturligvis også registreres i dit regnskab.
Alt der bogføres under salgsfanen i e-conomic bliver gemt og arkiveret så du hurtigt kan finde det frem igen. Det kan eksempelvis være dine fakturaer, ordre eller tilbud som du har sendt til din kunde og som du har behov for at finde frem efterfølgende.
Har du oprettet en faktura, skal du nu oprette dine fakturalinjer, for varer/ydelser du skal fakturere din kunde for.
Denne guide vejleder til, hvordan du overfører og fakturerer de omkostninger, du har bogført på dit projekt, samt de kilometer dine medarbejdere har kørt i forbindelse med arbejdet på et projekt.
Ved at aktivere dine e-mailskabeloner i e-conomic, kan du med et enkelt klik, ændre dit emnefelt og brødtekst i den e-mail, du sender til din kunde.
Denne guide vejleder dig til, hvordan du kan se status på dine afsendte fakturaer. Du kan dermed under sendt følge med i om de er sendt ud med succes fra systemet og leveret til modtageren.
Alle artikler med kategori “System & Opsætning”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Faktura”

    • Hvordan laver jeg en ny faktura, tilbud, ordre, vare eller kunde?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer