Derfor bruger vi Straksindbetaling

Flere og flere virksomheder benytter sig af muligheden for at få hurtig betaling og styrke likviditeten med Straksindbetaling. Vi har spurgt to af dem, hvorfor de vælger at sælge B2B-fakturaer i e-conomic.

Læs mere om Straksindbetaling

 
 
 
 

Det siger DB Distribution om Straksindbetaling

 
 

Et naturligt alternativ til en kassekredit

 

Hurtig vækst fik DB Distribution i gang med at bruge Straksindbetaling – og i dag er det en fast del af faktureringsprocessen for en række af virksomhedens kunder.

 

Heftig vækst krævede likviditet

 

Transportvirksomheden DB Distribution i Kolding har fart på. Hele 40 % voksede virksomheden i 2022, og det stillede krav til likviditeten. Her viste Straksindbetaling sig at være en god finansieringsmulighed. ”Så behøvede vi ikke en kassekredit for at kunne finansiere vores ekspansion. Det er mere fleksibelt og har en mindre risiko”, siger Karl Larsen, der er drifts- og regnskabsansvarlig i virksomheden.

 
 
 
 

”Vi ekspanderer kraftigt, og med Straksindbetaling er vi fri for at tænke på, om likviditeten slår til.”

Karl Larsen, drifts- og regnskabsansvarlig i DB Distribution

 
 
 
 
 

En fast del af faktureringsprocessen

 

Med Straksindbetaling kan DB Distribution give sine kunder længere betalingsfrist uden selv at skulle tænke på, om likviditeten kan følge med væksten. ”Vi har kunder, som af hensyn til deres interne godkendelsesprocedurer ønsker 30 dages kredit, og her er det naturligt at bruge Straksindbetaling”, siger Karl Larsen.

Straksindbetaling er blevet en integreret del af faktureringsprocessen for en række kunder. ”Vi har simpelthen aktiveret Straksindbetalingsknappen på de kunder, hvor vi ønsker at bruge det”, siger Karl Larsen og fortæller, at man for at gøre det lettere for kunderne så bruger Straksindbetaling på samtlige fakturaer – uanset om de lyde på 600 kr. eller 35.000 kr. ”Så skal de altid betale til samme kontonummer”, siger han.

 
 

Fortsætter med Straksindbetaling i fremtiden

 

Det var nemt at bruge Straksindbetaling, da de først kom i gang, synes Karl Larsen. Og DB Distribution regner også med at blive ved. ”Vi har fx den udfordring, at når andre transportfirmaer kører for os, så får vi ikke så lang kredit, som vi selv skal give – så her kan vi bruge Straksindbetaling til at sikre likviditeten hos os selv”, siger Karl Larsen og tilføjer, at den videre vækst i virksomheden også kan gøre det nødvendigt at få udvidet kreditrammen hos Moneyflow, som står bag Straksindbetaling. ”Vi kører med overskud hver dag, så det skal nok gå”, slutter han.

 
 
 

Om DB Distribution

 

DB Distribution er en dansk transportvirksomhed med tre ansatte. Virksomheden har siden 2020 distribueret køkkener i Danmark og resten af Skandinavien – både selv og i samarbejde med speditionsfirmaer.

 
 

Det siger Børkop Bobcat Service ApS om Straksindbetaling

 
 

Rart at slippe for at sende rykkere

 

Børkop Bobcat Service ApS fik øjnene op for Straksindbetaling, da virksomheden begyndte at bruge e-conomic til fakturering og bogføring.

 

En nem og praktisk løsning

 

Der er flere fordele ved at bruge Straksindbetaling, synes Jan Mikkelsen, som ejer Børkop Bobcat Service og står for faktureringen af kunderne i det daglige. Dels kommer pengene ind på kontoen med det samme. Dels slipper man for at rykke kunderne for betaling. Det klarer udbyderen af Straksindbetaling, Moneyflow, også – og det sparer ikke kun tid og besvær. ”Hvis jeg skal have bogholderen til at skrive rykkere, så koster det jo også penge”, siger Jan Mikkelsen og fortsætter: ”Du slipper for alt bøvlet, når du har solgt fakturaen med Straksindbetaling.”

 
 
 

”Hvis jeg har én, der er lidt træg til at betale, så slipper jeg for rykkerproceduren.”

Jan Mikkelsen, ejer af Børkop Bobcat Service ApS

 
 
 
 
 

Bruger især til mindre regninger

 

Jan Mikkelsen bruger primært Straksindbetaling til mindre fakturaer. ”Jeg synes, det er et beskedent gebyr, jeg skal betale for at bruge Straksindbetaling og få betalingen hurtigt, samtidig med at der er helt styr på det”, siger han og fortsætter: ”Det er meget nemt. Du kan jo se et tilbud på, hvad det koster i gebyr, hvis du vælger at bruge Straksindbetaling på en faktura.”

Når man bruger Straksindbetaling, skal kunden betale til Moneyflow og ikke til virksomhedens kontonummer. ”Det kan være en udfordring at håndtere, hvis vi sender mange fakturaer til en kunde. Kunderne skal lige være klar over, hvor de skal betale. Men det fungerer, og vi løser tingene i dialog med Moneyflow, hvis der opstår noget”, siger Jan Mikkelsen.

 
 
 

Om Børkop Bobcat Service ApS

 

Børkop Bobcat Service ApS har i mere end to årtier repareret entreprenørmaskiner – primært af mærket Bobcat. Den jyske virksomhed har to ansatte og samarbejder med en ekstern bogholder om bogføring og regnskab.

 
 
 
 

Fakta om Straksindbetaling

 

Med Straksindbetaling kan du sælge din faktura direkte i e-conomic og få hurtig betaling. Vores partner, Moneyflow, står for både udbetaling og håndtering af en eventuel rykkerproces over for din kunde – og hjælper også, hvis der opstår udfordringer undervejs.

Kom i gang med Straksindbetaling     Læs mere om Straksindbetaling

Kom i gang med Straksindbetaling 

Læs mere om Straksindbetaling

Med Straksindbetaling kan du forbedre din virksomheds cashflow

 
 

Vi er klar til at hjælpe

Du kan alle ugens dage spørge vores dygtige supportere til råds på
+45 88 20 48 40 eller i chatten.

Se alle muligheder for support

 

Hvis der er noget, du vil vide …

Vi er klar til at svare på spørgsmål eller hjælpe dig i gang. 

Når du indtaster dine oplysninger i felterne ovenfor, behandler Visma e-conomic dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

 
 
 
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer